пʼятницю, 3 травня 2013 р.

Експедиція в Тараканівський форт


1-2 травня відбулася міні радіоекспедиція UR3PHP до оборонної споруди та архітектурної пам'ятки - Тараканівський форт (інші назви — Ду́бенський форт, Нова Дубенська фортеця). Знаходиться неподалік села Тараканів Дубенського району Рівненської області. Експедиція проходила в рамках пластової мандрівки. У 8 годині ранку 1 травня хлопці вирушили на велосипедах в напрямку села Тараканів. На місце прибули в 17 год. Розставивши намети та підготувавши місце для ночівлі, на поляні неподалік форту, рушили вивчати тамтешні військові будівлі. Зважаючи на вихідні на території форту було досить багато людей - краєзнавчі екскурсії, любителі паркуру, одинокі шукачі пригод. Після короткої екскурсії повернулися на місце таборування. Знайшовши високе дерево було зібрано антену “несиметричний діполь”. 

В перший день протягом однієї години з невідомих мені причин вдалося провести аж два рідіозв’язки. Це був Володимир з Кельна (DL8KAC) та Олександр з Вінницької області (UR5NAR). Другого дня вранці пощастило більше. Мене почули в Росії, на острові в Естонії “Hiiumaa”, в Болгарії, Італії та Румунії. А також були проведені контрольні радіозв’язки з радіоаматорами міста Рівного та Кременець. 

Апаратура: радіостанція FT-857, акумулятор 12V12A, антена “несиметричний діполь” зроблена з проводу МГТФ, балун 4:1. Потужність 10-20 Ват. 

QTH локатор форту - KO20UJ
Референція по дипломній програмі WCA - UR-00104

Радіостанція FT-857 

Радіостанція FT-857 

Один з променів антени

Балун 


Ще один промінь антени

Розтяжка з капронової нитки

Друга розтяжка зачеплена на дерево


Намет для ночівлі

Повернення до Луцька. Другий день. 

Тунель в форті

Вхід до форту

Стіна форту















Хрест встановлений над фортом



Руйнування стіни


Немає коментарів:

Дописати коментар